TUTUSTU

Jokainen päättäjä tuo kunnallispolitiikkaan omat kokemuksensa, taitonsa ja arvonsa. Tässä osiossa kerron itsestäni ja elämästäni.

Olen syntynyt ja kasvanut Turussa. Asuin lapsuuteni Ilpoisissa ja Haritussa. Elämääni on aina kuulunut tiiviisti perhe ja suuri suku. Lapsuudessani ja nuoruudessani sain kokeilla ja harrastaa monenlaista luistelusta viulunsoittoon. Tärkein harrastus minulle oli partio, jossa aloitin ensimmäiset johtamistehtäväni käydessäni kasiluokkaa Puropellon koulussa.

Opiskelu ja oppiminen oli minusta yleensä hauskaa, mutta en missään nimessä saanut pelkkiä kymppejä. Kyseenalaistin opettajia, jotka eivät toimineet mielestäni reilusti ja tarvittaessa puolustin luokkakavereitani vääryyksiltä. Lukion kävin Turun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa ja vietin vuoden vaihdossa Englannissa.

Lukion jälkeen aloitin opinnot Turun yliopiston oikiksessa syksyllä 2015. Oikiksen valitsin siksi, että oikeudenmukaisuus oli minulle tärkeä arvo ja olin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista.

Olin jatkanut erilaisia vastuutehtäviäni yläkoulun ja lukion ajan. Opiskelija-aika täyttyikin mitä moninaisimmilla pesteillä. Johdin kolmen vuoden ajan Henrikin Tapulitytöt -nimistä partiolippukuntaa. Olin mukana vastaanottokeskustoiminnassa ja lähdin mukaan partiopiirin toimintaan edistämään moninaisuutta partiossa erityisesti monikulttuurisuusnäkökulmasta. Lisäksi olin aktiivinen oikislaisten järjestötoiminnassa ja toimin seurakuntaneuvoksena Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostossa. Kouluttauduin johtajana Value Based Leadership -kurssilla ja innostuin lisää vaikuttamisesta. Johdin erilaisia projekteja ja muun muassa Suomen Partiolaisten Explo 2019 -tapahtuman.

Suurimmat vastuutehtäväni tein Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa vuonna 2019 ja hallituksen puheenjohtajana vuonna 2020. Tehtävissäni opin vaikuttamisesta, itseni ja muiden johtamisesta, hyvästä hallinnosta sekä tiimityöskentelystä. Perehdyin sosiaali- ja koulutuspolitiikkaan sekä ympäristö- ja yhdenvertaisuusteemoihin. Koin vaikuttamistyöni erityisen merkittäväksi, kun koronapandemia aiheutti paljon vaikeuksia opiskeluun ja opiskelijoiden arkeen. Voit lukea vappupuheeni täältä.

Opintojeni aikana olen asunut Kerttulissa tai tuttavallisemmin Bermudan neliössä. Elämääni kuuluu puoliso, ystäviä, perhettä, sukulaisia ja suuri määrä samanhenkisiä ihmisiä opiskeluista sekä partiosta ja muista järjestöistä. Olen ollut onnekas, sillä olen saanut koko elämäni ajan kuulua johonkin joukkoon ja kokea yhteisöllisyyttä.

 

Mitä teen tällä hetkellä?

Valmistuin toukokuun lopussa oikeustieteen maisteriksi Turun yliopistosta. Kesällä olen harjoittelussa Turun hallinto-oikeudessa, jossa avustan hallinto-oikeuden esittelijöitä muun muassa ulkomaalais- ja sosiaalioikeudellisissa asioissa.

Tutkielmani tein hallinto-oikeuden ja ulkomaalaisoikeuden alalta. Nyt valmistaudun ahkerasti kuntavaaleihin. Lisäksi pidän kiinni itselleni tärkeistä asioista: johdan joka maanantai tokaluokkalaisten partioryhmää, teen muutamia muita partiopestejä, luen kirjoja, huolehdin isovanhemmistani, ulkoilen ja tapaan koronatilanteen sallimissa rajoissa itselleni tärkeitä ihmisiä.

 

Kerron kevään aikana ajatuksia-osiossa ja somekanavissani lisää itsestäni, arvoistani ja siitä, millaisen kuntapäättäjän saat minusta.