Nuorisovaalien vaalivoitto 

Aamu alkoi iloisilla uutisilla, turkulaiset nuoret olivat äänestäneet minut nuorisovaaleissa ensimmäisenä läpi! Turussa Vihreät oli nuorten suosituin puolue. 

Toivon nuorten suosittelevan minua ja vihreitä äänioikeutetuille läheisilleen, jotta nuorten ääni saadaan kuuluviin valtuustossa.

Nuorisovaalit ovat Allianssin järjestämä äänestystapahtuma, joissa kuntien alaikäiset nuoret äänestävät oikeista ehdokkaista valtakunnallisten vaalien yhteydessä. Katso tarkemmin tietoa vaaleista ja tuloksesta täältä.

Arvojesi puolustaja valtuustoon

En halua profiloitua vain nuorten ehdokkaaksi, vaikka lupaan valtuustossa olla ehdottomasti lasten ja nuorten puolella. Kirjoitin nettisivujen ajatuksia-osioon tavoitteitani vanhuspolitiikkaan ja kotouttamispolitiikkaan liittyen. Kaikkiin asiakysymyksiin ei ole mahdollista ottaa etukäteisesti kantaa. Siksi haluan sinun tietävän, millaisten arvojen pohjalta toimin päätöksentekijänä. 

Ykkösarvoni on empatia. Toiminnassani se tarkoittaa inhimillisyyttä, asioiden katsomista muiden näkökulmasta, analyyttisyyttä ja heikompien puolustamista. Toinen tärkeä arvo minulle on yhdenvertaisuus. Toiminnassani se tarkoittaa vähemmistöjen oikeuksien puolustamista ja huomioimista, yhteiskunnan normien purkamista ja moniperusteisen syrjinnän tunnistamista ja kitkemistä. Kolmantena arvonani mainitsen reiluuden. Reiluus liittyy kestävän tulevaisuuden rakentamiseen, jossa tuleville sukupolville ei jätetä kohtuutonta taloudellista, inhimillistä tai ympäristövelkaa. Päätöksenteossa on pakko tasapainotella erilaisten asioiden välillä, mutta pyrin kohti reilua yhteiskuntaa. 

Vaikka Turussa on moni asia jo hyvin, tarvitaan Turkuun liberaaleja, tulevaisuuteen katsovia päättäjiä. Turun päätöksentekoa kehittämällä investoinneissa ja kehityshankkeissa voidaan pysyä budjetiessa ja aikatauluissa. Yksittäisten, runsaasti julkisuudessa olleiden, rakennushankkeiden epäonnistuminen ei tarkoita sitä, että Turkua ei pitäisi kehittää. Kasvavan kaupungin on pakko kehittyä. Turku on tullut sellaiseksi kuin se on pitkälti poliittisen päätöksenteon johdosta, ja kaupunginvaltuusto on keskeisin foorumi Turun tulevalle kehittämiselle.

Nostetaan äänestysprosenttia

Ennakkoäänestys alkaa tänään 26.5. Toivon äänestysprosentin nousevan esimerkiksi siksi, että koronapandemia on nostanut esiin kuntien palveluiden ja toiminnan merkitystä. Ei ole yhdentekevää, ketkä ovat päättämässä pandemiasta palautumisesta. 

Jokainen ääni on arvokas, mutta toivon erityisesti nuorilta aktiivisuutta äänestämisessä. Viime kuntavaaleissa vain noin joka kolmas nuori käytti äänioikeuttaan, kun taas aktiivisimmin vaaliuurnilla kävivät 65-74 -vuotiaat. Kuntavaalien äänestys vaikuttaa siihen, millainen tulevaisuus Turulla ja sen asukkailla on. Kai jokainen nyt haluaa sanoa siihen mielipiteensä?

Ennakkoäänestä ja raapusta numero 378 äänestyslappuun – muista seiskan poikkiviiva

Koronanpandemian takia kannattaa äänestää ennakkoon, sillä huonolla tuurilla vaalipäivänä saatat olla esimerkiksi altistumisen vuoksi karanteenissa. Älä siis jätä äänestämistä viralliseen äänestyspäivään. 

Ehdokasnumeroni on 378. Raapustaessasi numeron äänestyslappuun muista kirjoittaa selkeästi ja laittaa seiskaan poikkiviiva. Näin äänesi tulee varmasti oikealle ehdokkaalle! 

Kiitän jo etukäteen kaikkia äänestäjiä. Lisäksi toivon, että äänestäjäni (tai ne kenellä ei vielä ole äänioikeutta) suosittelevat äänestämistäni muillekin. Kiitos kun laitat sanan kiertämään!

 

Sofia istuu iloisena purjeveneessä purjehduspuku ja kumisaappaat päällä

Kuva: Johanna Seulu